Dona

CCOO manifesta el rebuig més contundent a la violència contra les dones

Davant un nou 25N, Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones, reiterem la nostra denúncia i repulsa contra les violències masclistes, que representen la manifestació més brutal de la discriminació entre dones i homes i una violació dels drets humans i llibertats fonamentals.

  http://www.pv.ccoo.es/18fa0a3da6eacc18ac6b3393ca9fd91d000053.jpg

CCOO PV denuncia l'agreujament dels factors de la violència estructural: la persistència dels estereotips sexistes, l'absència de polítiques educatives igualitàries, la precarietat laboral, la desprotecció social, l’atur, la feminització de la pobresa i la insuficiència de recursos públics per a la prevenció, la protecció i l’atenció a les víctimes; factors de risc que incrementen decisivament la violència contra les dones.

Amb cada dona humiliada, assetjada, colpejada, violada i assassinada es trenca, de manera irreparable, el sistema democràtic. CCOO PV reclama el dret a la vida i a la igualtat, proclamat en la Constitució, davant les xifres esgarrifoses de dones assassinades. 971 dones assassinades per violència de gènere des de 2003, 51 en l’any 2017 i 43 amb data de novembre de 2018. 27 menors assassinats des de 2013, 8 menors en l’any 2017 i 3 amb data de novembre 2018.

Per a CCOO PV és urgent actuar i deixar d'acumular fredes dades que no reflecteixen la dramàtica i crua realitat, i engegar, sense més retard, els mecanismes i recursos necessaris per a la prevenció, la protecció i l’atenció de les víctimes de la violència de gènere.

CCOO manifesta la seua indignació davant una justícia que, en massa ocasions, maltracta les dones amb actituds arrogants, faltes de respecte i d'empatia per part d'alguns jutges, que emeten sentències i resolucions freturoses de la més mínima visió de gènere, que constitueixen un desistiment del deure de protecció a víctimes i menors, i desincentiven les dones en la seua complicada i difícil decisió de fer el pas de la denúncia. El sindicat posa també l'accent en la necessària formació en perspectiva de gènere de tots els agents que intervenen en la prevenció, l’actuació i l’atenció de les víctimes (cossos policials, personal de l'Administració, fiscalia, advocacia, professionals sanitaris i socials).

Exigim el compliment íntegre del Pacte d'Estat en matèria de violència contra les dones, i del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, sorgits de la mobilització feminista i social. És imprescindible que les mesures acordades es porten endavant, estiguen coordinades i segueixen avaluades. És imprescindible la implicació de totes les parts, especialment de les administracions públiques. No podem deixar que aquests pactes és queden en paper mullat.

Des de CCOO creiem que es necessita d'una voluntat política ferma i decidida que canvie radicalment el tractament de la violència perquè es construïsca una societat, des dels pilars de la igualtat, lliure de violències sexistes, amb una visió integral que implique el conjunt de la societat i afavorisca el canvi cultural i educatiu necessari.

 

Actes i mobilitzacions al País Valencià

El 23 de novembre, farem un acte de protesta contra les violències masclistes que pateixen les dones, a la plaça Nàpols i Sicília de València, a les 11.30 h.

En l’acte participaran totes les persones integrants del Consell del CS de CCOO PV, màxim òrgan de direcció del sindicat.

 

MANIFESTACIONS

A València la manifestació serà el 25N a les 12 hores la zona Glorieta i av. Navarro Reverter (principi carrer Colom).

A Castelló la manifestació serà el 23N a les 18 hores al passeig Ribalta.

A Alacant concentració el 25N a les 12 hores a la plaça del Port.

A Elx, concentració, diumenge 25N, a les 19 hores a la plaça de Baix

 

JORNADES I TALLERS

València, 22 novembre. Taller 'Mata'l tu primer'

València,  27 novembre. Assetjament sexual i assetjament per raó de sexe als centres de treball.

Alacant, 28 novembre. Assetjament sexual i assetjament per raó de sexe als centres de treball

Xàtiva, 27 de novembre: Tallers 'Causes i manifestacions de la violència masclista' i 'Ferramentes contra la violència de gènere'

 

  2018 Violencia contra las mujeres ONU 01
Pinta el mundo de naranja:
#EscúchameTambién

 

Movilizaciones 2018 #25Noviembre

 

 

 

Con motivo del Día Internacional para la Eliminación de la Violencia Contra las Mujeres, que se celebra el próximo domingo 25 de noviembre, Gaceta Sindical ha editado un número especial en el que CCOO reitera su más contundente rechazo a la insoportable violencia contra las mujeres, que desde 2003 a octubre de 2018 se ha cobrado la vida de 971 mujeres (de ellas 51 en 2017 y 43 a noviembre 2018). Desde 2013 también han sido asesinados 27 menores, ocho en 2017 y tres a noviembre de 2018.

Una sangrante consecuencia de la discriminación, la desigualdad, la falta de prevención y protección necesarias para combatir lo que constituye una grave violación de los derechos humanos y uno de los mecanismos sociales por los que se mantiene a las mujeres en una posición de subordinación con respecto a los hombres.

Gaceta Sindical. número 376. Noviembre 2018. Vidas NO números.

 

 


No ens oblidem que som una universitat pública

 


És el moment!
de recuperar els drets arrabassats

 

 

 


Código legislativo de universidades
Atenció a l´afiliació
http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

   Edifici 6-E (Gabinet Mèdic)
Telèfons:   963 877 040 - 963 877 043
María Jesús Salvador    79029
Alonso Pérez            79029
Julia Sánchez           77043
José Segovia            77040
Consuelo Vallés         77043
Ildefonso Pelayo        77043
Juanjo Escobar (Gandía) 43003

email:      Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web:        http://www.ccoo.upv.es

Twitter:    https://twitter.com/ccooupv
Facebook:   https://www.facebook.com/ccooupv/


Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

CCOO EXIGE A LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA QUE ASUMA SUS ERRORES

La semana pasada la Universitat Politècnica de València fue condenada por no contratar a una Monitora de L’Escola d’Estiu por encontrarse embarazada al entender el juez que se vulneró el principio de igualdad.
La Constitución Española recoge en su articulado el derecho al trabajo (art. 35) y el derecho a no ser discriminada por razón de sexo (art. 14).

La Ley Orgánica 3/2007, de 22 de marzo, para la igualdad efectiva de mujeres y hombres, en su Exposición de Motivos y en su articulado, en concreto en el artículo 3, es meridianamente clara en su intención de que no se produzca discriminación especialmente derivada de la maternidad.

Además, en las convocatorias de la bolsa de l’Escola d’Estiu aparece textualmente “…la bolsa definitiva y actualizada por cada una de las categorías de los Monitores de la Escola d’Estiu, siendo llamados estos por orden de puntuación para la contratación laboral de duración determinada para atender necesidades sobrevenidas y las sustituciones pertinentes, de la edición correspondiente a ese año.”

La UPV, como Administración Pública, debe cumplir y hacer cumplir la Ley y parece que en este caso no ha sido así.

CCOO cree en los principios de Igualdad y no discriminación y considera que las Administraciones Públicas deben hacer el mayor esfuerzo para conseguir una sociedad justa e igualitaria.

Por ello, exigimos a la Universidad que asuma sus errores, que acate la sentencia y, en su caso, que indemnice por igual a cualquier otra mujer que estando en la bolsa de trabajo de l’Escola d’Estiu haya dejado de ser contratada por estar embarazada.

 Embarazada 07


La setmana passada la Universitat Politècnica de València va ser condemnada per no contractar una Monitora de L'Escola d'Estiu per trobar-se embarassada a l'entendre el jutge que es va vulnerar el principi d'igualtat.

La Constitució Espanyola arreplega en el seu articulat el dret al treball (art. 35) i el dret a no ser discriminada per raó de sexe (art. 14).

La Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i hòmens, en la seua Exposició de Motius i en el seu articulat, en concret en l'article 3, és meridianament clara en la seua intenció que no es produïsca discriminació especialment derivada de la maternitat.

A més, en les convocatòries de la bossa de l'Escola d'Estiu apareix textualment "...la bossa definitiva i actualitzada per cada una de les categories dels Monitors de l'Escola d'Estiu, sent cridats estos per orde de puntuació per a la contractació laboral de duració determinada per a atendre necessitats sobrevingudes i les substitucions pertinents, de l'edició corresponent a eixe año."

La UPV, com a Administració Pública, ha de complir i fer complir la Llei i pareix que en este cas no ha sigut així."

CCOO creu en els principis d'Igualtat i no discriminació i considera que les Administracions Públiques han de fer el major esforç per a aconseguir una societat justa i igualitària.

Per això, exigim a la Universitat que assumisca els seus errors, que acate la sentència i, si és el cas, que indemnitze per igual a qualsevol altra dona que estant en la borsa de treball de l'Escola d'Estiu haja deixat de ser contractada per estar embarassada.

 

 


Amb tu, construïm el futur


Atenció a l´afiliació
http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png
Telèfons: 963 877 040 - 043 (ext. 77040-77043)
Web: http://www.ccoo.upv.es
Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/
      Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Subcategories

Agenda

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Actualitat FE

utilitzem cookies pròpies i de tercers per motius de seguretat, millorar l'experiència de l'usuari i conèixer els seus hàbits de navegació. Si continues navegant, entenem que admets la nostra política de cookies.