28 d'abril de 2015. Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball

Les retallades atempten contra la democràcia i la salut en el treball

En 2015 es compleix el vintè aniversari de la publicació de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals (LPRL), i si tirem la vista arrere podem veure que gran part dels seus objectius estan encara pendents i que la realitat socioeconòmica a Espanya ha patit canvis significatius des d'aquella data

Per a atallar aquesta situació UGT i CCOO aprofitem la celebració del 28 d'Abril 2015, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, per a proposar un decàleg de mesures prioritàries i urgents en matèria de prevenció de riscos laborals:

Gaceta especial de CCOO


 

Sabem que un canvi de rumb com el qual proposem no és senzill ni immediat, però fa falta una estratègia política clara en matèria de prevenció de riscos laborals que ho engegue. L'autocomplaença pels assoliments obtinguts en etapes anteriors està suposant l'avantsala d'una reculada històrica. Les eleccions generals i autonòmiques enguany 2015 són l'oportunitat perquè aquest canvi de polítiques es comence a concretar, però per a açò és necessari que aquestes i altres mesures configuren les línies d'actuació a futur dels partits.

CCOO i UGT ens comprometem en aquest 28 d'Abril, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, a traslladar aquest decàleg als partits polítics i a la societat per a intentar aconseguir el seu compromís amb la salut pública en general, i amb la laboral en particular. Perquè en el segle XXI l'objectiu de malaltia i accident laboral zero deixe de ser una fórmula retòrica i passada a formar part de la realitat del món del treball.

Decàleg:28 de abril de 2015. Día Internacional de la Salud y la Seguridad en el Trabajo

Los recortes atentan contra la democracia y la salud en el trabajo

En 2015 se cumple el vigésimo aniversario de la publicación de la Ley de Prevención de Riesgos Laborales (LPRL), y si echamos la vista atrás podemos ver que gran parte de sus objetivos están aún pendientes y que la realidad socioeconómica en España ha sufrido cambios significativos desde aquella fecha

Para atajar esta situación UGT y CCOO aprovechamos la celebración del 28 de Abril 2015, Día Internacional de la Salud y la Seguridad en el Trabajo, para proponer un decálogo de medidas prioritarias y urgentes en materia de prevención de riesgos laborales:

Gaceta especial de CCOOSabemos que un cambio de rumbo como el que proponemos no es sencillo ni inmediato, pero hace falta una estrategia política clara en materia de prevención de riesgos laborales que lo ponga en marcha. La autocomplacencia por los logros obtenidos en etapas anteriores está suponiendo la antesala de un retroceso histórico. Las elecciones generales y autonómicas este año 2015 son la oportunidad para que este cambio de políticas se empiece a concretar, pero para ello es necesario que estas y otras medidas configuren las líneas de actuación a futuro de los partidos.

CCOO y UGT nos comprometemos en este 28 de Abril, Día Internacional de la Salud y la Seguridad en el Trabajo, a trasladar este decálogo a los partidos políticos y a la sociedad para intentar lograr su compromiso con la salud pública en general, y con la laboral en particular. Para que en el siglo XXI el objetivo de enfermedad y accidente laboral cero deje de ser una fórmula retórica y pase a formar parte de la realidad del mundo del trabajo.

Decálogo:

 


 

Agenda

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilitzem cookies pròpies i de tercers per motius de seguretat, millorar l'experiència de l'usuari i conèixer els seus hàbits de navegació. Si continues navegant, entenem que admets la nostra política de cookies.