Manifestacions a València, Alacant i Elx i concentració a Castelló.

CCOO PV anima a tota la ciutadania a participar en les manifestacions convocades amb motiu del Dia de les Dones Treballadores:

A Elx, 7 de març, 19.00 h, plaça de l’Aparadora.

 

A Alacant, 8 de març, 12.00 h, plaça dels Estels
 

A València, 8 de març, 11.30 h, plaça Sant Agustí.
 

A Castelló, 8 de març, concentració 19.00 h, plaça de la Pau.

CCOO PV posa l’accent en el retrocés de la igualtat de tractament i oportunitats entre dones i homes, que es torna a visualitzar en tots els indicadors socials i laborals. Davant de la total absència de polítiques d’igualtat per part del Govern, el sindicat exigeix l’enfortiment dels serveis públics i mesures de corresponsabilitat familiar i laboral.

CCOO PV denuncia el greu retrocés en la igualtat de tractament i oportunitats entre dones i homes. La contínua deixadesa del Govern en la implementació de polítiques correctores i les retallades en serveis públics, com sanitat, educació o atenció a la dependència, s’han convertit en factors de desigualtat.
 
La recuperació de l’ocupació que tan pregona el Govern no arriba a les dones. S’incrementen les diferències salarials entre dones i homes (els homes cobren un 34% més que les dones al País Valencià) i empitjoren les condiciones laborals de les dones que encara mantenen el seu lloc de treball. La taxa d’atur de les dones és del 24,5% i persisteixen les altres taxes de temporalitat, prop del 27%.  Destaca la taxa de desocupació de les dones joves d’entre 16 a 27 anys, que arriba al 54% i la greu diferència que trobem en taxa de treball a temps parcial, que se situa en el 31% en les dones, quan els homes només tenen un 9%.
 
CCOO PV reclama al Govern una major inversió en les polítiques d’igualtat i exigeix la derogació de la reforma laboral i de la reforma educativa, perquè signifiquen una regressió en els drets de les dones. Reivindica un compromís eficaç contra la violència sobre les dones i exigeix al Govern valencià la dotació real de recursos materials, personals i financers suficients per al desenvolupament de la Llei contra la violència sobre la dona. Des de l’aprovació d’aquesta llei autonòmica, els recursos han sigut objecte de retallades successives, amb el perill que es quede només en lletra morta.
 
El sindicat demana un finançament adequat de la Llei de dependència, així com la creació d’infraestructures públiques per a l’educació infantil de 0 a 3 anys, tan necessàries per a avançar en l’abast de la conciliació i corresponsabilitat entre dones i homes.
 
CCOO PV treballarà promovent la implantació de mesures d’igualtat que fermenten la millora en l’accés a l’ocupació, la formació i la promoció de les dones, així com l’eliminació de la segregació laboral i la discriminació salarial en les empreses. Impulsarà la coresponsabilitat familiar i laboral que elimine la discriminació per raó de sexe i apostarà per l’enfortiment de serveis públics de qualitat. A més, CCOO PV promourà la presència i representació equilibrada de les dones en tots els àmbits de presa de decisions.
 
La central sindical rebutja qualsevol retallada en els drets sexuals i reproductius de les dones, així com de les menors que també tenen dret a decidir. A més, CCOO PV refusa la discriminació basada en l’orientació sexual, identitat de gènere, nacionalitat, ètnia, raça o religió, que agreugen la desigualtat de les dones.

Manifestacions i actes al País Valencià
 
A Elx, 7 de març, 19.00 h, plaça de l’Aparadora.
A Alacant, 8 de març, 12.00 h, plaça dels Estels
A València, 8 de març, 11.30 h, plaça Sant Agustí.
A Castelló, 8 de març, concentració 19.00 h, plaça de la Pau.Programació d'actes. País Valencià

Manifest 8 de març

Informe. Igualdad real

Informe. Brecha salarial


  


 

Agenda

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Actualitat FE

utilitzem cookies pròpies i de tercers per motius de seguretat, millorar l'experiència de l'usuari i conèixer els seus hàbits de navegació. Si continues navegant, entenem que admets la nostra política de cookies.