CCOO rebutja una congelació salarial per a més de tres milions d'empleades i empleats públics

El sindicat exigeix a la ministra de Política Territorial i Funció Pública un mínim de respecte institucional i rebutja el model de diàleg social que pretén recuperar de temps passats: primer informar a través dels mitjans de comunicació del que pretén fer i, posteriorment, com a fets consumats, traslladar-ho a les taules de negociació.

CCOO exigeix respecte institucional i obrir de manera immediata la negociació de l'III Acord per a la Millora de l'Ocupació Pública i Condicions de Treball, així com obrir una negociació real dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) 2021 i rebutja la congelació salarial de les empleades i empleats públics, una notícia filtrada pel Govern al diari El País, entenem que per a caldejar l'ambient al mateix temps que es posicionen davant els PGE amb el retard de l'edat de jubilació real.

Per a l'Àrea Pública de CCOO, és imprescindible la negociació ja de l'III Acord, en el qual les retribucions, l'ocupació i les polítiques d'igualtat i prevenció són matèries irrenunciables. Les empleades i empleats públics han fet un grandíssim esforç per garantir el manteniment dels serveis públics durant la pandèmia produïda per la covid-19 i no mereixen el menyspreu del Govern.

És urgent recuperar el poder adquisitiu i l'ocupació pública perduts, ampliar les plantilles i escometre les mesures necessàries per al rejoveniment de les plantilles i el desenvolupament de la classificació professional. El Govern té un deute amb les empleades i empleats públics en matèria salarial arrossegada des de l'anterior crisi econòmica de 2008 que ha de ser compensat.

No és de rebut -i així ho traslladarem en el dia d'avui a la reunió que ens han convocat per a la negociació del teletreball en les administracions públiques- el model de negociació que es pretén reinstaurar, del qual no compartim ni les formes ni el fons.

CCOO no entén un diàleg social que es fa a colp de titular de premsa. Rebutgem l'escassa voluntat de diàleg que manifesta l'equip governamental de Funció Pública, més preocupat per gestions de malabarismes institucionals que per garantir i assentar les condicions de vida i treball de més de 3 milions de treballadores i treballadors públics.

Respecte al teletreball, per al sindicat el primer és garantir la prestació dels serveis públics de manera presencial i no admetrem una rebaixa en les condicions de treball, inclosos els aspectes de compensació, en els casos on de manera excepcional es puga dur a terme la modalitat de teletreball.

https://1.bp.blogspot.com/-hlFQ9ZihagE/X1n9xppYFMI/AAAAAAAAL08/QtP2YXFueJ41b1lAriJ7OVZXdczddEAAwCLcBGAsYHQ/s1600/daa9da72f45770f994632059d0ce2817000050.jpg

CCOO rechaza una congelación salarial para más de tres millones de empleadas y empleados públicos

 

El sindicato exige a la ministra de Política Territorial y Función Pública un mínimo de respeto institucional y rechaza el modelo de diálogo social que pretende recuperar de tiempos pasados: primero informar a través de los medios de comunicación de lo que pretende hacer y, posteriormente, como hechos consumados, trasladarlo a las mesas de negociación.

CCOO exige respeto institucional y abrir de manera inmediata la negociación del III Acuerdo para la Mejora del Empleo Público y Condiciones de Trabajo, así como abrir una negociación real de los Presupuestos Generales del Estado (PGE) 2021 y rechaza la congelación salarial de las empleadas y empleados públicos, una noticia filtrada por el Gobierno al diario El País, entendemos que para caldear el ambiente al mismo tiempo que se posicionan ante los PGE con el retraso de la edad de jubilación real.

Para el Área Pública de CCOO, es imprescindible la negociación ya del III Acuerdo, en el que las retribuciones, el empleo y las políticas de igualdad y prevención son materias irrenunciables. Las empleadas y empleados públicos han hecho un grandísimo esfuerzo por garantizar el mantenimiento de los servicios públicos durante la pandemia producida por la covid-19 y no merecen el desprecio del Gobierno.

Es urgente recuperar el poder adquisitivo y el empleo público perdidos, ampliar las plantillas y acometer las medidas necesarias para el rejuvenecimiento de las plantillas y el desarrollo de la clasificación profesional. El Gobierno tiene una deuda con las empleadas y empleados públicos en materia salarial arrastrada desde la anterior crisis económica de 2008 que debe ser compensado.

No es de recibo -y así lo trasladaremos en el día de hoy a la reunión que nos han convocado para la negociación del teletrabajo en las administraciones públicas- el modelo de negociación que se pretende reinstaurar, del que no compartimos ni las formas ni el fondo.

CCOO no entiende un diálogo social que se hace a golpe de titular de prensa. Rechazamos la escasa voluntad de diálogo que manifiesta el equipo gubernamental de Función Pública, más preocupado por gestiones de malabarismos institucionales que por garantizar y asentar las condiciones de vida y trabajo de más de 3 millones de trabajadoras y trabajadores públicos.


Respecto al teletrabajo, para el sindicato lo primero es garantizar la prestación de los servicios públicos de manera presencial y no admitiremos una rebaja en las condiciones de trabajo, incluidos los aspectos de compensación, en los casos donde de manera excepcional se pueda llevar a cabo la modalidad de teletrabajo.

.

 

Els drets es conquisten i es defensen

.

Oferta de cursos en línea para el PAS laboral, PAS funcionario de universidad, docentes, opositores, interinos y personas desempleadas

Serveis per a l'afiliació de CCOO

Atenció a l´afiliació

http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web:  http://www.ccoo.upv.es

Twitter:  https://twitter.com/ccooupv
Facebook:   https://www.facebook.com/ccooupv/

 

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php

 https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

 

.

 

 

 

Agenda

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilitzem cookies pròpies i de tercers per motius de seguretat, millorar l'experiència de l'usuari i conèixer els seus hàbits de navegació. Si continues navegant, entenem que admets la nostra política de cookies.