CCOO acorda la recuperació d'ocupació, salaris i negociació col·lectiva en el sector públic

CCOO aconsegueix un acord global per a crear ocupació, millorar sous, eliminar els descomptes per baixa mèdica i regular la jornada de 35 hores setmanals.


Entre altres mesures, el salari s'incrementa entre un 6,1 i un 8,8% en tres anys, es recupera la capacitat de negociació de les 35 hores, la prestació del 100% del salari en casos d'Incapacitat Temporal i el desenvolupament de plans d'igualtat i formació.

“Aquest acord suposa l'inici de la recuperació dels drets arrabassats a tres milions d'empleades i empleats públics, però seguirem exigint i mobilitzant-nos per a recuperar absolutament tot el que han perdut amb l'excusa de la crisi”.

 

II Acord per a l'ocupació pública i de condicions de treball

CCOO, primer sindicat de les Administracions Públiques, ha signat un acord global amb el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública que suposarà l'increment dels salaris entre un 6,1 i un 8,8% en tres anys, la recuperació d'ocupació i estabilització de les places temporals en totes les Administracions, i la reposició de la negociació col·lectiva per a aproximadament tres milions de treballadores i treballadors.

Para CCOO, l'acord suposa “l'inici de la recuperació dels drets arrabassats a aquest col·lectiu, però seguirem exigint i mobilitzant-nos per a recuperar absolutament tot el que han perdut amb l'excusa de la crisi”.

Salaris

Segons l'acordat, els salaris s'incrementaran entre un mínim del 6,1% i màxim del 8,8% per al període 2018-2019-2020. A açò cal afegir-li un 0,75% de fons addicionals garantits per al conjunt dels tres anys.

Para CCOO, aquesta partida de fons addicionals es podria destinar, entre uns altres, a eliminar la bretxa salarial entre dones i homes i pujar els salaris més baixos. En qualsevol cas, serà objecte de negociació col·lectiva.

En 2018, la pujada serà d'un 1,75%, més un 0,20% de fons addicionals. En 2019 un 2,25%, més un 0,25% variable en funció del PIB, més un 0,25% de fons addicionals. Per a 2020, un 2%, més un variable del 1% en funció del PIB, més un 0,3% de fons addicionals. Si es compleix l'objectiu de dèficit en 2020, hi haurà una cosina final del 0,55%.

Condicions de treball

Quant a condicions laborals, l'acord suposa la devolució de la capacitat de negociació de les 35 hores en les Administracions que les tingueren i que complisquen els objectius en matèria d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera de dèficit públic, deute públic i regla de despesa.

S'alça el veto sobre de les 35 hores setmanals (18 hores lectives) en les administracions que complisquen els objectius d'estabilitat.

Així mateix s'ha acordat, entre altres mesures, la devolució del 100% del salari en casos de baixa per Incapacitat Temporal, el foment dels plans d'igualtat i mesures de coresponsabilitat en totes les Administracions Públiques, l'impuls de la formació o l'anàlisi sobre la jubilació parcial d'alguns col·lectius.

S'elimina l'obligació de descompte per baixa mèdica (Incapacitat Temporal). Les administracions ja no estan obligades a descomptar de la nòmina el temps de baixa mèdica, com marcaven els decrets de retallades de 2012, i podran establir un complement retributiu que aconseguisca fins al cent per cent de les seues retribucions.

Borses d'hores recuperables per a afavorir la conciliació i la coresponsabilitat familiar. Els empleats públics podran modificar la seua jornada per a afavorir la conciliació familiar, amb hores de lliure disposició acumulables, equivalents a 11 dies anuals. Aquestes hores hauran de recuperar-se en acord amb l'Administració.

L'acord també inclou la possibilitat d'establir un sistema específic de jornada contínua per a la cura de fills menors de 12 anys o discapacitats.


Ocupació

OFERTA D'OCUPACIÓ PÚBLICA ORDINÀRIA

Quant a ocupació, s'ha pactat per a 2018 la taxa de reposició del 100% per a totes les Administracions Públiques que hagen complit els objectius d'estabilitat pressupostària i la regla de despesa. Aquesta taxa es podrà elevar al 108% en els casos d'aquells sectors o àmbits que requerisquen un esforç addicional d'efectius. En les administracions locals, el 108% podrà elevar-se si manquen de deute viu o si per increment de població en els pròxims anys han de prestar nous serveis.

Les Administracions Públiques que no hagen complit l'objectiu de dèficit, deute o regla de despesa, tindran una taxa de reposició del 100% en sectors prioritaris (sanitat, educació, justícia i serveis socials, principalment) i del 75% en la resta. Podran incorporar un 5% de la seua taxa en sectors o àmbits que requerisquen un reforç addicional.

Així mateix s'ha aprovat un taxa del 115% per a forces i cossos de Seguretat de l'Estat, Policies autonòmiques i locals.


OFERTA D'OCUPACIÓ PÚBLICA EXCEPCIONAL - PROCÉS D'ESTABILITZACIÓ

Estabilització de totes les places del sector públic ocupades de forma temporal i ininterrompuda en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2017, per a reduir la temporalitat per sota del 8% en tres anys. Aquestes places se sumarien a les prop de 300.000 que incloïa l'acord signat al març. Segons la EPA del quart trimestre de 2017, la temporalitat en el sector públic aconsegueix el 24% i cal destacar que la taxa entre les dones es manté en quasi deu punts per sobre de la dels homes (28,4% enfront del 18,6%).

http://www.fsc.ccoo.es/86d957830d856acfe706eebb3ba9a3a5000050.gif

 

Els drets es conquisten i es defensen

 

 


Serveis per a l'afiliació de CCOO

http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

Telèfons: 963 877 040 - 043 (ext. 77040-77043)
Web: http://www.ccoo.upv.es
Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/
      Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Agenda

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilitzem cookies pròpies i de tercers per motius de seguretat, millorar l'experiència de l'usuari i conèixer els seus hàbits de navegació. Si continues navegant, entenem que admets la nostra política de cookies.