Salut Laboral

https://ccoo.upv.es/images/stories/anagramas/Logos_CSIF-CCOO-STEPV.jpg

TOTS ELS DELEGATS DE PREVENCIÓ DEMANANT MESURES A la UPV

Davant la situació sanitària extraordinària, tenint en consideració els comunicats de la Generalitat Valenciana i les Autoritats sanitàries, totes les persones que són delegats de prevenció de la UPV estem sol·licitant mesures preventives extraordinàries que esperem siguen ateses

Les mesures preventives que han sigut presentades per totes les persones delegats de prevenció per a PDI, PAS i PI, coincidents en gran manera, han sigut tramitades en els següents escrits:

 

Mesures sol·licitades el 09/01/2021 a les 13.30 per delegats designats per STEPV, CCOO, CSIF i el del Campus de Gandia

Mesures sol·licitades el 09/01/2021 a les 14.30 per delegats designats per UGT, UPV-Sindical i el del Campus d'Alcoi

També, per part de l'alumnat, sent conscients de la greu situació sanitària, estan mantenint converses amb l'equip rectoral i arreplegant signatures perquè la docència i els exàmens passen a format “en línia”.

Addicionalment, els delegats de prevenció designats per STEPV, CCOO, CSIF i el del Campus de Gandia, hem sol·licitat que es tracten les mesures proposades en el si del Comitè de Seguretat i Salut extraordinari, perquè siga el màxim òrgan en l'àmbit de la prevenció de riscos i salut laboral qui es pronuncie sobre aquest tema.

 

Sol·licitud d'aprovació de mesures preventives davant la situació sanitària en CSS extraordinari

 

 

 

 https://ccoo.upv.es/images/stories/anagramas/Logos_CSIF-CCOO-STEPV.jpg

TODOS LOS DELEGADOS DE PREVENCIÓN PIDIENDO MEDIDAS A LA UPV

Ante la situación sanitaria extraordinaria, teniendo en consideración los comunicados de la Generalitat Valenciana y las Autoridades sanitarias, todas las personas que son delegados de prevención de la UPV estamos solicitando medidas preventivas extraordinarias que esperamos sean atendidas

Las medidas preventivas que han sido presentadas por todas las personas delegados de prevención para PDI, PAS y PI, coincidentes en gran medida, han sido tramitadas en los siguientes escritos:

 

Medidas solicitadas el 09/01/2021 a las 13.30 por delegados designados por STEPV, CCOO, CSIF y el del Campus de Gandía

Medidas solicitadas el 09/01/2021 a las 14.30 por delegados designados por UGT, UPV-Sindical y el del Campus de Alcoy

También, por parte del alumnado, siendo conscientes de la grave situación sanitaria, están manteniendo conversaciones con el equipo rectoral y recogiendo firmas para que la docencia y los exámenes pasen a formato “en línea”.

 

Adicionalmente, los delegados de prevención designados por STEPV, CCOO, CSIF y el del Campus de Gandía, hemos solicitado que se traten las medidas propuestas en el seno del Comité de Seguridad y Salud extraordinario, para que sea el máximo órgano en el ámbito de la prevención de riesgos y salud laboral quien se pronuncie al respecto.

 

Solicitud de aprobación de medidas preventivas ante la situación sanitaria en CSS extraordinario

 

.

Els drets es conquisten i es defensen

.

 

Tot el personal que treballa a les universitats ha de comptar amb les condicions òptimes per la seua tasca

La manca de condicionament tèrmic i de previsió davant una onada de fred històrica dificulta la tornada

Comencem el nou any precedits del període d'exàmens a les universitats. Durant el període anterior hem observat que el repunt de contagis s’ha donat fonamentalment en espais no protocol·litzats com si que ho són les universitats, sobretot en espais relacionats en l’oci.

A més, pensem que l’educació en totes els seus nivells és un sector fonamental i amb aquesta consideració ha de tractar-se a les persones professionals que en ella treballen. Si podem fer una avaluació positiva del primer semestre del curs és fonamentalment gràcies al personal educatiu i a l’alumnat. Per això, volem posar en valor l’esforç que tant el professorat, el PAS com l’alumnat ha fet durant este temps.

 

Per poder seguir sent espais amb control de la pandèmia, és necessari que el personal que treballa en les universitats compte amb les condicions de treball mínimes per complir amb la seua tasca, així com la de l’alumnat, amb garanties. Un treball de qualitat només es pot donar si cuidem a les persones que realitzen les tasques. Cal fer una adaptació continuada dels Plans de contingència a la realitat canviant de la corba de contagis, preveient escenaris que permeten una activitat docent i universitària amb seguretat sanitària.

Al nostre parer, la planificació de la tornada després de les vacances de Nadal també havia d’haver estat millor prevista. Caldria condicionar amb major antelació ja que aquest condicionament costa molt després de molts dies d’espais tancats en període hivernal. A més, és pertinent revisar i posar a punt mitjans per si fora necessari utilitzar les classes en línia en un eventual futur confinament. Cal tindre previsió per qualsevol contingència per evitar que supose un nou perjudici per al desenvolupament de les tasques docents.

 

Per últim, considerem que el personal educatiu ha d’estar considerat d’alt risc de contagi i, per tant, hauria de tindre aquesta consideració en l’administració de les vacunes, planificant la campanya per a treballadores i treballadors de les universitats com servei essencial i prioritari. Valorem moltíssim la tasca del personal docent i del PAS i el nostre sindicat treballarem de valent perquè les seues condicions laborals siguen millorades.

 

   No entren en la sala de espera

 

.

 

Aquest virus el parem units

.

 

Som universitat pública

Hemeroteca

Atenció a l´afiliació

http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

Una guía del CSIC muestra cómo se deben ventilar las aulas para reducir el riesgo de contagio por Covid-19

El manual da las pautas para la ventilación y purificación del aire según el volumen de la sala, el número y la edad de los ocupantes y la actividad realizada

La guía plantea soluciones y ejemplos para diferentes situaciones en las escuelas, y ofrece las herramientas para determinar si la ventilación alcanzada es la adecuada

 

Guía para ventilación de las aulas CSIC (pdf 1.535 MB)

 

Anexos guía para ventilación en las aulas CSIC (pdf 1.141 MB)

 

Anexo cálculos (xls 151.882 KB)

 

    https://www.ciencia.gob.es/stfls/MICINN/Prensa/IMAGENES/2020/10/guia_ventilar_aulas_436X436.jpg

Investigadores del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) y técnicos de la Asociación Mesura han elaborado una guía que da las pautas sobre cómo debe ser la ventilación en las aulas para reducir el riesgo de contagio por la Covid-19. El documento establece las recomendaciones para que la ventilación y la purificación del aire sea eficaz según el volumen de la sala, el número y la edad de los ocupantes y la actividad. Además, proporciona las herramientas para determinar si las condiciones de ventilación alcanzadas son adecuadas.

“La ventilación es la renovación de aire, es decir, sustitución del aire interior potencialmente contaminado, con aire exterior libre de virus. Y la purificación del aire consiste en la eliminación de las partículas en suspensión, susceptibles de contener virus”, aclara la investigadora María Cruz Minguillón, que ha elaborado la guía junto al investigador Xavier Querol, ambos del IDAEA-CSIC, y con la colaboración de José Manuel Felisi y Tomás Garrido, de la Asociación Mesura.

Los investigadores indican en la guía que la reducción del riesgo de contagio se consigue disminuyendo la emisión y la exposición a las partículas en suspensión, también llamadas aerosoles, susceptibles de contener virus, que se pueden acumular. La exposición a este aire puede resultar en infecciones. La exposición se puede reducir mediante el uso de mascarilla bien ajustada; la reducción del tiempo de exposición; el aumento de la distancia interpersonal; y la ventilación o purificación del aire para eliminar o reducir la concentración de virus en el aire. La guía se centra en este último apartado.

 

Recomendaciones de ventilación

La ventilación necesaria para reducir el riesgo de contagio depende del volumen de la sala, el número y la edad de los ocupantes, la actividad realizada, la incidencia de casos en la región y el riesgo que se quiera asumir. Esta guía sigue las recomendaciones de la guía de la Universidad de Harvard, que recomienda 5-6 renovaciones de aire por hora.

Los expertos insisten en que las actividades en exterior son siempre preferibles al interior. En el caso de que la actividad tenga que ser interior, es preferible en aulas con ventilación natural, especialmente ventilación cruzada (ventanas y puertas en lados opuestos). Además, se propone la utilización de equipos extractores o impulsores individuales si la ventilación natural no es suficiente. En caso de disponer de sistemas centralizados de ventilación, la tasa de aire exterior se debe incrementar y la recirculación se debe reducir. Si no se puede recurrir a ninguna medida de ventilación, se debe purificar el aire con equipos provistos de filtros HEPA.

La solución puede ser una combinación de opciones. Para evaluar si una configuración dada es suficiente la guía describe dos métodos basados en medidas de dióxido de carbono (CO2) que tienen como finalidad determinar cuantitativamente la ventilación de un aula.

La guía es aplicable a otros espacios interiores como oficinas u otros edificios de uso público. Estas recomendaciones no sustituyen al uso de mascarillas, el mantenimiento de la distancia y las medidas de higiene, que siguen siendo de necesaria aplicación. Los investigadores advierten de que “el riesgo de contagio cero no existe”, y por lo tanto las medidas que recoge la guía “reducen el riesgo, pero no lo eliminan completamente”.

Asimismo, esta guía no sustituye el servicio de profesionales de ventilación y tratamiento de aire, pues algunos emplazamientos pueden requerir cálculos complejos que no necesariamente puedan asumir los usuarios finales.

La guía completa está disponible en la página web del IDAEA-CSIC, del CSIC, del Ministerio de Ciencia e Innovación y de la Asociación de Técnicos Ambientales Mesura. La Conselleria d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana ha participado en la conceptualización y la toma de medidas en aula.

Guía para ventilación de las aulas CSIC (pdf 1.535 MB)

 

Anexos guía para ventilación en las aulas CSIC (pdf 1.141 MB)

 

Anexo cálculos (xls 151.882 KB)

 

 .

 

 

 

CCOO INFORMA
CASOS POSITIUS COVID-19 EDIFICI RECTORAT

Des de CCOO denunciem que en l'edifici de Rectorat s'han detectat alguns casos positius en COVID-19, per això exigim que s'apliquen les mesures sanitàries procedents i que es realitze el PCR a tot el personal treballador de l'edifici, i no sols als d'una planta com s'està duent a terme.

CCOO procedirà a prendre les mesures legals davant les autoritats sanitàries.

En necessari que l'Equip Rectoral d'aquesta Universitat siga responsable i es prenga de debò la situació en la qual ens trobem, la prioritat de CCOO és la salut del personal de la UPV, per a això és essencial tindre dissenyat un pla estructurat per a l'organització, per a evitar brots de contagi i garantir que es duga a terme el treball. Considerem que és bàsica la implantació del teletreball o treball a distància, per a una distribució en torns alterns, evitant la interrelació del personal el mínim possible.

Actualment les mesures preventives de seguretat no s'estan complint en moltes unitats, al personal treballador no se'ls ha proporcionat i informat d'on i com aconseguir el material de seguretat (gel, màscares, pantalles facials, etc.).

És fonamental que la Universitat d'una major informació a la comunitat universitària que ajude a previndre i a trencar la cadena del virus.

 

 2020 06 18 reincorporacion al trabajo 01

Desde CCOO denunciamos que en el edificio de Rectorado se han detectado algunos casos positivos en COVID-19, por ello exigimos que se apliquen las medidas sanitarias procedentes y que se realice el PCR a todo el personal trabajador del edificio, y no sólo a los de una planta como se está llevando a cabo.

CCOO procederá a tomar las medidas legales ante las autoridades sanitarias.

En necesario que el Equipo Rectoral de esta Universitat sea responsable y se tome en serio la situación en la que nos encontramos, la prioridad de CCOO es la salud del personal de la UPV, para ello es esencial tener diseñado un plan estructurado para la organización, para evitar brotes de contagio y garantizar que se lleve a cabo el trabajo. Consideramos que es básica la implantación del teletrabajo o trabajo a distancia, para una distribución en turnos alternos, evitando la interrelación del personal lo mínimo posible.

Actualmente las medidas preventivas de seguridad no se están cumpliendo en muchas unidades, al personal trabajador no se les ha proporcionado e informado de dónde y cómo conseguir el material de seguridad (gel, mascarillas, pantallas faciales, etc.).

Es fundamental que la Universitat de una mayor información a la comunidad universitaria que ayude a prevenir y a romper la cadena del virus.

 

.

Aquest virus el parem units

Ho parem si ajudes i fas cas als nostres professionals

 

.

.

Som treballadors
   Som treballadores
      Som universitat

.

Oferta de cursos en línea para el PAS laboral, PAS funcionario de universidad, docentes, opositores, interinos y personas desempleadas

Serveis per a l'afiliació de CCOO

Atenció a l´afiliació

 http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web:  http://www.ccoo.upv.es

Twitter:  https://twitter.com/ccooupv
Facebook:   https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
  https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
  https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Segons l'acordat en la Mesa General el passat 22-06-2020 el personal de la Universitat que es trobara dins del grup vulnerable, havia de tramitar una sol·licitud al Servei Integrat de Prevenció i Salut Laboral - SIPSL, perquè en funció de la seua patologia aquest Servei realitzara una valoració que determinara si el personal continuava desenvolupant la seua jornada laboral de manera no presencial o presencialment parcial, exemple: 2 dies presencial i 3 dies no presencial.

 

Davant això, el SIPSL sembla ser que ha decidit aplicar taula rasa a tot el personal de la UPV, de manera que l'informe que el personal rep d'aquest Servei està requerint la total presencialitat en el lloc de treball de la persona vulnerable.

 

Desconeixem que motius ha portat al SIPSL a realitzar la valoració del personal vulnerable amb criteris tan restrictius i exigim a aquest Servei, responsabilitat i que complisca amb les mesures preventives que corresponen, protegir i mantenir amb major seguretat a tot el personal i especialment al vulnerable.

 

CCOO vol denunciar aquesta actuació per part del SIPSL ja que no compleix amb la funció de la prevenció i salut i va en contra dels pactes en la Mesa General de Negociació, i insta a la Universitat que prenga les mesures necessàries per a donar una solució al problema en el qual ens trobem.

    2020 04 08 Ministerio Sanidad tablas personal vulnerable Covid 19

Según lo acordado en la Mesa General el pasado 22-06-2020 el personal de la Universitat que se encontrase dentro del grupo vulnerable, debía tramitar una solicitud al Servicio Integrado de Prevención y Salud Laboral-SIPSL, para que en función de su patología este Servicio realizara una valoración que determinase si el personal continuaba desarrollando su jornada laboral de manera no presencial o presencialmente parcial, ejemplo: 2 días presencial y 3 días no presencial.

 

Ante ello, el SIPSL parece ser que ha decidido aplicar tabla rasa a todo el personal de la UPV, de manera que el informe que el personal recibe de este Servicio está requiriendo la total presencialidad en el puesto de trabajo de la persona vulnerable.

 

Desconocemos que motivos ha llevado al SIPSL a realizar la valoración del personal vulnerable con criterios tan restrictivos y exigimos a este Servicio, responsabilidad y que cumpla con las medidas preventivas que corresponden, proteger y mantener con mayor seguridad a todo el personal y especialmente al vulnerable.

 

CCOO quiere denunciar ésta actuación por parte del SIPSL ya que no cumple con la función de la prevención y salud y va en contra de lo pactado en la Mesa General de Negociación, e insta a la Universitat a que tome las medidas necesarias para dar una solución al problema en el que nos encontramos.

.

Aquest virus el parem units

Ho parem quan confies que eixirem d'això

 

.

Som treballadors
   Som treballadores
      Som universitat

.

Oferta de cursos en línea para el PAS laboral, PAS funcionario de universidad, docentes, opositores, interinos y personas desempleadas

Serveis per a l'afiliació de CCOO

Atenció a l´afiliació

http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

Subcategories


Agenda

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilitzem cookies pròpies i de tercers per motius de seguretat, millorar l'experiència de l'usuari i conèixer els seus hàbits de navegació. Si continues navegant, entenem que admets la nostra política de cookies.