Acords (Generalitat y Estat)

El Govern insisteix en polítiques injustes de devaluació salarial en les administracions públiques

CCOO, primer sindicat de les administracions públiques, alerta que la proposta salarial de l'Executiu pot tornar a reduir la capacitat de compra dels més de tres milions de treballadores i treballadors públics. Anuncia mobilitzacions per a tractar de modificar les intencions governamentals durant el tràmit parlamentari del projecte de Llei de Pressupostos Generals per a 2022.

CCOO acusa el Govern de menysprear la negociació col·lectiva amb una convocatòria urgent de reunió de la Mesa General de les Administracions Públiques el 5 d'octubre sense cap documentació. Això ens ha portat a rebutjar la nostra participació per a denunciar que l'Executiu entén la negociació com un mer tràmit, preceptiu per llei, just abans de l'aprovació del Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat. No podem admetre aquest desfavor a la negociació col·lectiva en les AA. PP., vivint en una societat democràtica.

La proposta del Govern desoeix les peticions concretes del nostre sindicat: tornar al camí de la recuperació del poder adquisitiu, la jornada laboral de 35 hores i eliminar la taxa de reposició d'efectius. Malgrat la millora plantejada en la reunió d'avui, aquesta taxa no té cap sentit quan hem d'acabar amb l'elevada temporalitat i representa una important trava a la millora dels serveis públics. Uns serveis públics molt minvats amb l'anterior crisi de 2008, que s'han vist clarament insuficients durant la pandèmia produïda per la Covid-19.

Serveis com la sanitat, educació, serveis socials, LABORA, Seguretat Social, justícia, entre altres, s'han pogut prestar bàsicament pel comportament exemplar del personal de les administracions públiques i del sector públic empresarial, avui novament menyspreat per un Govern de cort progressista.

Respecte a les retribucions, la proposta del Govern d'un increment de 2%, referint-se a la previsió d'IPC per al 2022 i sense una clàusula de revisió salarial, pot tornar a reduir la capacitat de compra dels treballadors i les treballadores de les administracions públiques, que s'ha vist reduïda en l'última dècada en més de 10 punts percentuals i que en aquest 2021 s'incrementarà amb seguretat donada l'evolució dels preus dels últims mesos.

Tot això a pesar que la negociació sindical va donar els seus fruits, amb la recuperació de 4 punts de poder de compra en els tres anys de l'acord sindical, que demostra la utilitat del sindicalisme per a la millora concreta de les condicions de vida de la classe treballadora.

No podem entendre com el Govern insisteix en velles polítiques d'imposicions als treballadors i treballadores que garantim els drets de ciutadania amb els serveis públics, i que a més implica una caiguda de la demanda interna, responsable dels mals resultats del nostre PIB. Es tracta, en definitiva, de polítiques injustes amb les persones i ineficaces per a la recuperació econòmica.

Per tots aquests motius, CCOO realitzarem les accions pertinents per a tractar de modificar les intencions del Govern durant el tràmit parlamentari del projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2022 i per a iniciar immediatament una negociació per a parlar del conjunt de drets laborals que cal recuperar.

Més informació ací.

 https://1.bp.blogspot.com/-eXJz2mQJrTk/YV1GbqRzTAI/AAAAAAAACNQ/P1mK4WYd-4En-j4_5w2lI8QNOJo3FTZ0wCLcBGAsYHQ/s1200/e1d95c38879c37ded74992ed624ab79d000050.jpg

.

El Gobierno insiste en políticas injustas de devaluación salarial en las administraciones públicas

CCOO, primer sindicato de las administraciones públicas, alerta de que la propuesta salarial del Ejecutivo puede volver a reducir la capacidad de compra de los más de tres millones de trabajadoras y trabajadores públicos. Anuncia movilizaciones para tratar de modificar las intenciones gubernamentales durante el trámite parlamentario del proyecto de Ley de Presupuestos Generales para 2022.

CCOO acusa al Gobierno de despreciar la negociación colectiva con una convocatoria urgente de reunión de la Mesa General de las Administraciones Públicas el 5 de octubre sin ninguna documentación. Esto nos ha llevado a rechazar nuestra participación para denunciar que el Ejecutivo entiende la negociación como un mero trámite, preceptivo por ley, justo antes de la aprobación del Proyecto de Ley de Presupuestos Generales del Estado. No podemos admitir este desaire a la negociación colectiva en las AA. PP., viviendo en una sociedad democrática.

La propuesta del Gobierno desoye las peticiones concretas de nuestro sindicato: volver al camino de la recuperación del poder adquisitivo, la jornada laboral de 35 horas y eliminar la tasa de reposición de efectivos. Pese a la mejora planteada en la reunión de hoy, esta tasa no tiene ningún sentido cuando tenemos que acabar con la elevada temporalidad y representa una importante traba a la mejora de los servicios públicos. Unos servicios públicos muy mermados con la anterior crisis de 2008, que se han visto claramente insuficientes durante la pandemia producida por la Covid-19.

Servicios como la sanidad, educación, servicios sociales, LABORA, Seguridad Social, justicia, entre otros, se han podido prestar básicamente por el comportamiento ejemplar del personal de las administraciones públicas y del sector público empresarial, hoy nuevamente despreciado por un Gobierno de corte progresista.

Respecto a las retribuciones, la propuesta del Gobierno de un incremento de 2%, refiriéndose a la previsión de IPC para el 2022 y sin una cláusula de revisión salarial, puede volver a reducir la capacidad de compra de los trabajadores y las trabajadoras de las administraciones públicas, que se ha visto reducida en la última década en más de 10 puntos porcentuales y que en este 2021 se incrementará con seguridad dada la evolución de los precios de los últimos meses.

Todo ello a pesar de que la negociación sindical dio sus frutos, con la recuperación de 4 puntos de poder de compra en los tres años del acuerdo sindical, que demuestra la utilidad del sindicalismo para la mejora concreta de las condiciones de vida de la clase trabajadora.

No podemos entender cómo el Gobierno insiste en viejas políticas de imposiciones a los trabajadores y trabajadoras que garantizamos los derechos de ciudadanía con los servicios públicos, y que además implica una caída de la demanda interna, responsable de los malos resultados de nuestro PIB. Se trata, en definitiva, de políticas injustas con las personas e ineficaces para la recuperación económica.

Por todos estos motivos, CCOO realizaremos las acciones pertinentes para tratar de modificar las intenciones del Gobierno durante el trámite parlamentario del proyecto de Ley de Presupuestos Generales del Estado para 2022 y para iniciar inmediatamente una negociación para hablar del conjunto de derechos laborales que hay que recuperar.

Más información aquí.

.

Legislación laboral básica 2021

Atenció a l´afiliació

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

 CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 La FECCOOPV analitza i mostra el seu rebuig a l’avantprojecte de Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU)

La Secció Federal d’Universitats de la federació valora que el canvi en que es proposa en el text ataca el caràcter de Servei Públic de l’educació universitària

La secció federal d’universitats públiques valencianes de la FECCOOPV s’ha reunit dimecres 22 de setembre per tal de seguir revisant i valorant el text que en aquests moments configura l’avantprojecte de llei orgànica del sistema universitari (LOSU). En la sessió s’ha fet recopilació del que han estat els darrers esdeveniments al respecte:

En la reunió amb el ministre d’Universitats duta a terme el 21 de setembre de 2021, CCOO ha expressat el seu rebuig a l’avantprojecte de la Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU), tal com ho va fer en la primera valoració feta des de la Secretaria d’Universitat i Investigació i en la mobilització convocada amb motiu de la inauguració del curs acadèmic. La resta de sindicats presents (UGT, CSIF i CIG) també han expressat el seu desacord amb el text.

El ministre ha plantejat aspectes generals, entre els quals destaquem els següents:

Reunió amb la resta d’actors de representació universitària: rectors, consells socials, comunitats autònomes, sindicats representatius (CCOO, UGT, CSIF i CIG) i Consell d’Estudiants. Tindrà lloc el pròxim dimarts dia 28 de setembre i s’hi debatran els aspectes relacionats amb el govern de les universitats.


Compromís de negociació amb els sindicats representatius sobre els temes de personal.


Voluntat de fer modificacions que puguen enriquir i millorar el text i realitzar reunions temàtiques amb els sindicats representatius sobre los diferents títols que conformen la Llei.


Compromís de creació de la Mesa de Negociació d’Universitat per a iniciar la negociació de l’Estatut del PDI en el moment que la LOSU inici el tràmit parlamentari.

CCOO ha argumentat la seua posició contrària al text que sintetitzem en els punts següents:

És una proposta que no dóna resposta als problemes de la universitat pública, ja que no aborda de manera seriosa el problema crònic que arrosseguem des de fa dècades:

l’infrafinançament. Sense finançament públic suficient qualsevol iniciativa està condemnada al fracàs.


No elimina la taxa de reposició, per tant serà impossible iniciar processos d’estabilització en els pròxims tres anys per a aconseguir un 80% de PDI estable en les universitats públiques.


No aborda el tema de la carrera acadèmica. En este sentit és imprescindible:

- modificar criteris d’acreditació

- establir disposicions transitòries per a les figueres que desapareixen

- desenvolupar una carrera acadèmica completa i que es puga predir

- habilitar mecanismes de promoció interna

Aposta per un model de govern presidencialista i gerencial en detriment de la participació democràtica i de la transparència dels òrgans de govern i de representació

Des de CCOO considerem que estem en un moment transcendental per a construir un model d’universitat amb voluntat expressa de ser un servei públic essencial que responga a les demandes de la societat, aposte per l’equitat i l’accés universal per a, d’aquesta manera contribuir a desenvolupar adequadament la societat del benestar i el coneixement.

Noticia:

 

 https://fe.ccoo.es/9c51d772cf896f2acadaff81a1a9cd00000063.jpg

 

 .

Som universitat pública

.

Hemeroteca

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

 CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

Acord sobre el pla de xoc per a reduir la temporalitat en les administracions públiques

 

Resum dels punts clau de l'Acord sobre criteris generals a aplicar en matèria de temporalitat aconseguits per CCOO.

Descarga el RDL de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público.

   https://fe.ccoo.es/35d4486c1ae94d9fc2d4b222d05dfc74000063.png

Puntos clave del RDL 14/2021.

CCOO lluita pels teus drets, per la teua estabilitat laboral, amb seguretat jurídica i eficàcia, per dignes condicions de treball i per l'augment de les plantilles.

El nostre objectiu és:

* Acabar amb l'elevadíssima temporalitat de les nostres administracions, que afecta molt negativament a tot el personal temporal que no disposa de la seguretat d'un treball fix.

* Aconseguir que els processos selectius disposen de totes les garanties jurídiques i es valore al màxim l'aportació d'aquestes persones durant els anys que han estat prestant un servei públic.

* Millorar les condicions de treball del personal interí i temporal.

Reial decret llei 14/2021, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

PDF (BOE-A-2021-11233 - 19 págs. - 318 KB)

Altres formats

 

..

 

Acuerdo sobre el plan de choque para reducir la temporalidad en las administraciones públicas

Resumen de los puntos clave del Acuerdo sobre criterios generales a aplicar en materia de temporalidad conseguidos por CCOO.

Descarga el RDL de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público.

   https://fe.ccoo.es/35d4486c1ae94d9fc2d4b222d05dfc74000063.png

Puntos clave del RDL 14/2021.

CCOO lucha por tus derechos, por tu estabilidad laboral, con seguridad jurídica y eficacia, por dignas condiciones de trabajo y por el aumento de las plantillas.

Nuestro objetivo es:

* Acabar con la elevadísima temporalidad de nuestras administraciones, que afecta muy negativamente a todo el personal temporal que no dispone de la seguridad de un trabajo fijo.

* Conseguir que los procesos selectivos dispongan de todas las garantías jurídicas y se valore al máximo la aportación de estas personas durante los años que han estado prestando un servicio público.

* Mejorar las condiciones de trabajo del personal interino y temporal.

Real Decreto-ley 14/2021, de 6 de julio, de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público.

PDF (BOE-A-2021-11233 - 19 págs. - 318 KB)

Otros formatos

 

.

 

Els drets es conquisten i es defensen

.

Atenció a l´afiliació

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

CCOO, juntament amb UGT i CSIF, signa un nou acord per a estabilitzar l'ocupació en el sector públic, compensar l'abús i evitar el frau en la contractació.

Els termes finals de l'Acord són fruit de les propostes de CCOO i de la fermesa amb la qual el sindicat les ha defensades. Asseguren un procés d'estabilització on estiguen totes les places, indemnitzacions per a totes les persones que no obtingueren el seu lloc fix, el rescat a través de les bosses per a les persones que no superen els processos i millores en els processos de concurs oposició o concurs on així estiga establit.

Després de complexes i intenses negociacions, l'Àrea Pública de CCOO ha aconseguit que els punts clau que no s'incloïen en la proposta inicial del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública es contemplen de forma bastant satisfactòria en el document final.

El sindicat s'ha mantingut ferm en tot moment i des del començament va manifestar que aquest Acord havia de contenir tres elements essencials: un nou acord d'estabilització en línies amb els anteriors subscrits en 2017 i 2018, però amb millores; la transposició de la Directiva Comunitària 1999/70 en les seues clàusules 4 i 5, de no discriminació entre personal fix i temporal, i mesures per a evitar l'abús o frau en la contractació; i un tercer apartat amb compromisos de continuar negociant la resta de matèries pendents al setembre.

S'han aconseguit superar les traves existents i, gràcies al treball de CCOO, s'ha pogut arribar a un Acord que inclou reivindicacions fonamentals amb les suficients garanties.

S'estableix una taxa addicional perquè isquen totes les places, estiguen o no en llocs d'estructures, on no compute la taxa de reposició. A més, es marca la simplificació de les fases d'oposició amb la possibilitat d'agrupar proves i havent d'agilitar-se els terminis. Quant a la fase de concurs, es defineix que el pes de l'experiència haurà de ser majoritari. I, per a facilitar els processos d'estabilització en l'àmbit de l'Administració local, se suspenen articles específics del RD 896/91.

CCOO ha aconseguit eliminar de l'Acord i del RDL la referència a la Taxa de Reposició en dos sentits: d'una banda, s'autoritza una taxa addicional per a poder convocar totes les places, estiguen o no en les relacions de llocs de treball o plantilles; i, per un altre, es desvincula la contractació de nou personal de la taxa de reposició, a diferència de la intenció inicial del Govern.

Un dels punts més rellevants és que aquest procés d'estabilització haurà d'estar conclòs, amb les places executades al 100%, abans de finals de 2024.

Una fita sense precedents és que es marca indemnització, a raó de 20 dies per any treballat, per a tot el personal interí que estiga en una plaça objecte d'estabilització, encara que no supere el procés, i la possibilitat de quedar novament en bossa.

En la reforma del Text Refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic (TREBEP) per a evitar l'abús de la temporalitat, CCOO ha aconseguit que s'incloguen la indemnització com a mesura compensatòria, sancionadora i dissuasiva perquè les administracions complisquen. Es fixen a més les condicions del que es considera abús i les responsabilitats oportunes per a les administracions que incomplisquen. I, com a element clau, s'inclouen també els terminis per a la cobertura amb personal fix de les places en les quals es nomene personal interí en vacant.

En l'Acord i la reforma del TREBEP es transposa també la directiva europea 1999/70 en matèria d'homologar els drets laborals del personal temporal al fix.

Les mesures són un bon marc general que haurà de ser adaptat als diferents sectors i administracions, incloent-se en l'acord les mesures perquè això siga possible en l'Administració general, l'autonòmica i la local.

CCOO farà un seguiment constant del desenvolupament i aplicació d'aquest Acord, i vetlarà per que es facen realitat els seus objectius per a assegurar que de forma efectiva es produïsca una consolidació de l'ocupació, es bandege la precarietat de les administracions públiques i que els serveis públics tinguen els recursos que necessiten.

L'Acord marca que s'estableix a partir de setembre un calendari de negociació i diàleg social amb l'objectiu d'aconseguir un nou acord global en la Funció Pública, especialment tot el relatiu a l'impuls de la promoció interna i els trasllats.

En aquesta negociació, per a CCOO els temes més rellevants són: increment de les plantilles, jornada laboral, carrera i qualificació professional, continuar avançant en la recuperació de poder adquisitiu, plans d'igualtat i formació, millora de les condicions laborals i de jubilació, rejoveniment de les plantilles i modernització de l'Administració pública, entre altres.

CCOO continuarà pressionant i defensant que s'elimine definitivament la taxa de reposició i treballant per a aconseguir totes les seues reivindicacions, amb l'objectiu de millorar els serveis públics i les condicions laborals de les seues treballadores i treballadors.

Nota de premsa sobre l'Acord aconseguit

Text complet de l'Acord (signat).

 .

 

Els drets es conquisten i es defensen

.

Atenció a l´afiliació

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

CCOO aconsegueix que el Tribunal Suprem rectifique el criteri sobre personal indefinit no fix en l'Administració Pública

Els Serveis Jurídics de CCOO a Granada han aconseguit que el Tribunal Suprem rectifique la seua doctrina i que d'aquesta manera se sent jurisprudència sobre els contractes d'interinitat per vacant del personal laboral de l'Administració.

L'àrea pública de CCOO d'Andalusia considera una fita aquesta fallada perquè “assenyala a l'Administració per la seua mala praxi en l'abús de la contractació temporal” i reforça la posició del sindicat davant les Administracions Públiques reivindicant la convocatòria de l'oferta pública necessària i estabilitzant l'ocupació en els serveis públics.

       https://andalucia.ccoo.es/0cae8b73679d326eac4dd5643be5b5fb000057.jpg

.

CCOO consigue que el Tribunal Supremo rectifique el criterio sobre personal indefinido no fijo en la Administración Pública

Los Servicios Jurídicos de CCOO en Granada han logrado que el Tribunal Supremo rectifique su doctrina y que de esta manera se siente jurisprudencia sobre los contratos de interinidad por vacante del personal laboral de la Administración.

El área pública de CCOO de Andalucía considera un hito este fallo porque “señala a la Administración por su mala praxis en el abuso de la contratación temporal” y refuerza la posición del sindicato ante las Administraciones Públicas reivindicando la convocatoria de la oferta pública necesaria y estabilizando el empleo en los servicios públicos.

.

 

Els drets es conquisten i es defensen

.

Hemeroteca

Atenció a l´afiliació

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

Agenda

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilitzem cookies pròpies i de tercers per motius de seguretat, millorar l'experiència de l'usuari i conèixer els seus hàbits de navegació. Si continues navegant, entenem que admets la nostra política de cookies.