https://ccoo.upv.es/images/stories/anagramas/CCOO_UGT_UPV-03.jpg

CCOO i UGT emplacen al Govern a negociar un nou acord per a les empleades i empleats públics que permeta continuar recuperant drets,salaris i ocupació

L'Àrea Pública de CCOO i la Federació de Serveis Públics de (FeSP) d'UGT, organitzacions sindicals més representatives de les Administracions Públiques, han dirigit un escrit al Vicepresident 2n i Ministre de Drets Socials i Agenda 2030, a la Ministra d'Hisenda i a la Ministra de Política Territorial i Funció Pública per a traslladar-los els elements que, de manera prioritària, han de formar part de la mesa de diàleg social en el nostre àmbit. Els sindicats demanen escometre la negociació d'un nou acord en Funció Pública, tenint en compte que aquest és l'últim any de vigència de l'II Acord per a la millora de l'ocupació pública i condicions de treball subscrit el 9 de març de 2018.

En la carta que han remès al Govern, UGT i CCOO estableixen tres grans prioritats. La primera és la defensa dels Serveis Públics, pilar fonamental de la nostra societat. Avui més que mai demostrat en la crisi sense precedents que venim patint produïda pel covid-19. La segona, l'ocupació pública, que ha de passar obligatòriament per culminar els processos d'estabilització i consolidació, per a rebaixar la taxa de temporalitat, així com eliminar la taxa de reposició per a donar resposta a les necessitats urgents d'increment estructural de les plantilles, havent-se demostrat clarament insuficients i molt minvades per les polítiques austericidas dutes a terme en l'anterior crisi econòmica, on es van eliminar les ofertes d'ocupació pública. El tercer element fonamental és seguir en la senda de recuperació del poder adquisitiu i els drets laborals de les empleades i empleats públics igualment retallats en l'anterior crisi.

L'aposta pels Serveis Públics i el compromís amb les empleades i empleats públics amb un clar reflex en matèria retributiva i condicions de treball, així com un correcte dimensionament de les plantilles, al costat de les polítiques socials, laborals i d'igualtat, han de ser el senyal d'identitat on treballar. En aquest sentit, des de totes dues centrals sindicals emplacen al Govern a iniciar una negociació que ens permeta arribar a un Acord on queden reflectits aquests compromisos.

Igualment, l'escrit assenyala altres elements, no menys importants, com és tot el relacionat amb el desenvolupament de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic, adaptacions normatives, lleis de funció pública i classificació professional, entre altres.

 

https://ccoo.upv.es/images/stories/anagramas/CCOO_UGT_UPV-03.jpg

CCOO y UGT emplazan al Gobierno a negociar un nuevo acuerdo para las empleadas y empleados públicos que permita seguir recuperando derechos,salarios y empleo

El Área Pública de CCOO y la Federación de Servicios Públicos de (FeSP) de UGT, organizaciones sindicales más representativas de las Administraciones Públicas, han dirigido un escrito al Vicepresidente 2º y Ministro de Derechos Sociales y Agenda 2030, a la Ministra de Hacienda y a la Ministra de Política Territorial y Función Pública para trasladarles los elementos que, de manera prioritaria, deben formar parte de la mesa de diálogo social en nuestro ámbito. Los sindicatos piden acometer la negociación de un nuevo acuerdo en Función Pública, teniendo en cuenta que este es el último año de vigencia del II Acuerdo para la mejora del empleo público y condiciones de trabajo suscrito el 9 de marzo de 2018.

En la carta que han remitido al Gobierno, UGT y CCOO establecen tres grandes prioridades. La primera es la defensa de los Servicios Públicos, pilar fundamental de nuestra sociedad. Hoy más que nunca demostrado en la crisis sin precedentes que venimos sufriendo producida por el covid-19. La segunda, el empleo público, que debe pasar obligatoriamente por culminar los procesos de estabilización y consolidación, para rebajar la tasa de temporalidad, así como eliminar la tasa de reposición para dar respuesta a las necesidades urgentes de incremento estructural de las plantillas, habiéndose demostrado claramente insuficientes y muy mermadas por las políticas austericidas llevadas a cabo en la anterior crisis económica, donde se eliminaron las ofertas de empleo público. El tercer elemento fundamental es seguir en la senda de recuperación del poder adquisitivo y los derechos laborales de las empleadas y empleados públicos igualmente recortados en la anterior crisis.

La apuesta por los Servicios Públicos y el compromiso con las empleadas y empleados públicos con un claro reflejo en materia retributiva y condiciones de trabajo, así como un correcto dimensionamiento de las plantillas, junto a las políticas sociales, laborales y de igualdad, deben ser la seña de identidad donde trabajar. En este sentido, desde ambas centrales sindicales emplazan al Gobierno a iniciar una negociación que nos permita llegar a un Acuerdo donde queden reflejados estos compromisos.

Igualmente, el escrito señala otros elementos, no menos importantes, como es todo lo relacionado con el desarrollo del Estatuto Básico del Empleado Público, adaptaciones normativas, leyes de función pública y clasificación profesional, entre otros.

 

.

 

Els drets es conquisten i es defensen

 

.

 

 

Oferta de cursos en línea para el PAS laboral, PAS funcionario de universidad, docentes, opositores, interinos y personas desempleadas

Serveis per a l'afiliació de CCOO

Atenció a l´afiliació

http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Agenda

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilitzem cookies pròpies i de tercers per motius de seguretat, millorar l'experiència de l'usuari i conèixer els seus hàbits de navegació. Si continues navegant, entenem que admets la nostra política de cookies.