CCOO rebutja el document realitzat pel Ministeri d'Universitats sobre la modificació de la LOU i la proposta d'Estatut del Personal Docent i Investigador (EPDI) i sol·licita la seua retirada

CCOO considera que l'esborrany de EPDI presenta problemes tant de forma com de fons, amb contingut incomplets.

https://ccoo.upv.es/images/stories/Universidad/2020-06-18_reincorporacion-al-trabajo-07.jpg

Per a començar, el moment és inadequat lloc que la universitat espanyola, després del confinament del COVID 19, està acabant el curs acadèmic de manera no presencial, sense possibilitat de debatre àmpliament les modificacions proposades. Més tenint en compte que el començament de curs es presenta igual d'incert que el que hem deixat arrere.

CCOO reclama al Ministeri d'Universitats serietat i rigorositat per a tractar el futur de la Universitat Espanyola i els canvis i reformes que necessita.

El Ministeri llança propostes sense presentar prèviament una anàlisi detallada de la situació actual de la Universitat Pública espanyola. Si l'objectiu és avançar cap a un model d'universitat del futur es requereix analitzar primer i legislar després. Qualsevol norma que es presente no tindrà èxit si la comunitat universitària no la fa pròpia.

Aquest esborrany no aborda el finançament de les universitats públiques que encara pateixen les conseqüències de les retallades de la crisi de 2009 i els pressupostos de la qual encara estan lluny dels nivells de finançament aconseguits prèviament. Si no es parla dels pressupostos de les universitats, qualsevol reforma legislativa queda buida de contingut.

L'esborrany estableix criteris i requisits completament diferents per al professorat de les universitats públiques i privades. I aquest maltractament a la Universitat Pública no s'entén d'un Ministeri que hauria de tenir un pla ampli i un model d'Educació Superior que garantisca la igualtat d'oportunitats de totes i tots els ciutadans.

La proposta del Ministeri no contempla l'eliminació de les taxes de reposició pel que la multiplicació de noves figures de professorat acaba sent un intent de legislar en buit a esquena de la realitat de la universitat espanyola si les places no es poden convocar per falta de finançament i de possibilitat legal en les Universitats Públiques.

 

CCOO emplaça una vegada més al Ministeri al fet que convoque la Mesa de negociació d'Universitats amb els agents socials, amb un calendari i una temàtica de reunions per a acordar els aspectes que han de ser modificats. A l'espera d'aquest procés negociador, CCOO realitzarà una anàlisi detallada de la proposta presentada.

CCOO considera que temes tan seriosos com la modificació de la Llei orgànica d'Universitats amb una remodelació tan àmplia de l'estructura del professorat o el propi canvi de model d'universitat no ha de tractar-se d'una forma tan frívola i trivial, precipitada i d'esquena a la comunitat universitària. CCOO no entén com el Ministeri pretén despatxar una reforma de tal calat amb un parell de reunions i una suposada aportació de suggeriments.

També està absent en l'esborrany presentat el paper de la universitat en el desenvolupament de la ciència a Espanya. La major part de la ciència en l'estat espanyol es realitza als campus universitaris, però les investigadores i investigadors no es veuen reflectits en la normativa proposada.

CCOO vol posar en valor el nostre sistema universitari i el treball dels seus professionals que han sostingut a la institució malgrat les manques i les adversitats. La universitat pública és un pilar fonamental en l'avanç social, econòmic i científic del nostre país, i el text presentat no aporta res respecte al seu futur.

CCOO li diu al Ministre d'Universitats “AIXÍ NO” i que les seues propostes no resolen cap problema, sinó que agreugen i cronifican els més apressants, com són la precarietat d'una part cada vegada més important de la plantilla o un finançament insuficient. Reclamem l'obertura d'un procés negociador per a solucionar els problemes de la universitat pública.

Secretaría de Universidad e Investigación de FE CCOO
Ramírez de Arellano, 19, 4ª planta
28043 Madrid
Teléf. 91 540 92 03
www.fe.ccoo.es
Afiliada a la Internacional de la Educación (IE) y Al Comité Sindical Europeo de la Educación (CSEE)

.

Aquest virus el parem units

Ho parem quan confies que eixirem d'això

 

.

Els drets es conquisten i es defensen

.

Oferta de cursos en línea para el PAS laboral, PAS funcionario de universidad, docentes, opositores, interinos y personas desempleadas

Serveis per a l'afiliació de CCOO

Atenció a l´afiliació

http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Agenda

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilitzem cookies pròpies i de tercers per motius de seguretat, millorar l'experiència de l'usuari i conèixer els seus hàbits de navegació. Si continues navegant, entenem que admets la nostra política de cookies.