El TSJ estima la demanda de CCOO que reclamava el dret del PDI Laboral temporal a sol·licitar l'avaluació de mèrits docents.

Es reconeix en els mateixos termes que al PDI laboral permanent: la temporalitat no pot ser el criteri per a negar el dret a l'avaluació de l'activitat docent (quinquenni).
La sentència de 8 d'octubre de 2018 de la Secció núm. 5 social del Tribunal Superior de Justícia de Madrid estima la demanda presentada per CCOO, reconeixent “al personal laboral temporal el dret a sol·licitar l'avaluació de mèrits docents en els mateixos termes que el personal docent investigador laboral permanent sempre que concórrega l'element temporal exigit en les normes de desenvolupament del referit complement.”

Després de més de tres anys reclamant un acord, i davant la desraó injustificada de les universitats madrilenyes a reconèixer aquest dret a tot el PDIL, CCOO va presentar el passat 8 de març de 2018 demanda per conflicte col·lectiu contra les sis universitats públiques de Madrid davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM). A aquesta demanda es va acumular la presentada pels companys d'UGT que reclamaven el reconeixement del dret per a les figures a temps complet, mentre que des de CCOO esteníem la reclamació al conjunt del PDI laboral temporal, ja fóra a temps complet o parcial.

Amb aquest sentència, el TSJM ha vingut a confirmar la legalitat del que des de CCOO venim reclamant des del primer moment: el dret a l'avaluació de l'activitat docent –i els seus corresponents conseqüències retributives en cas de ser avaluat positivament- correspon a tot aquell personal docent i/o investigador que, prestant serveis mitjançant contracte laboral en una universitat pública, puga acreditar l'activitat i el període temporal exigit en la convocatòria, amb independència que l'activitat docent es desenvolupe a temps complet o parcial, de manera indefinida o temporal, permanent o no permanent. L'avaluació de l'activitat docent és un dret de tot el PDI que puga acreditar aquesta docència, independentment del tipus de contracte que hi haja subscrit. És un complement al treball que realitza el PDI i no ha de ser identificat com un dret exclusiu de determinades figures contractuals permanents.

La sentència no és ferma i pot ser recorreguda en cassació per les universitats. Però, donada la profunda dimensió de justícia social que té aquesta sentència, des de CCOO emplacem a les universitats a no recórrer la sentència i reconèixer a TOT el PDIL, en la pròpia convocatòria de 2018, el dret a participar en l'avaluació de l'activitat docent que hagen pogut desenvolupar durant els últims cinc anys.

CCOO manté el seu compromís de treball en defensa dels drets del PDI i, tenint en compte en cada cas la realitat concreta de cada Universitat, cercarà la defensa dels drets del col·lectiu i el compliment de la legalitat per a frenar el marc de creixent desregulació d'un sector clau per al futur de les nostres Universitats.

   Baner treballdecent 3

El TSJ estima la demanda de CCOO que reclamaba el derecho del PDI Laboral temporal  
a solicitar la evaluación de méritos docentes.  

Se reconoce en los mismos términos que al PDI laboral permanente: la temporalidad no puede ser el criterio para negar el derecho a la evaluación  de la actividad docente (quinquenio).
La sentencia de 8 de octubre de 2018 de la Sección nº 5 de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Madrid estima la demanda presentada por CCOO, reconociendo “al personal laboral temporal el derecho a solicitar la evaluación de méritos docentes en los mismos términos que el personal docente investigador laboral permanente siempre y cuando concurra el elemento temporal exigido en las normas de desarrollo del referido complemento.”

Tras más de tres años reclamando un acuerdo, y ante la sinrazón injustificada de las universidades madrileñas a reconocer este derecho a todo el PDIL, CCOO presentó el pasado 8 de marzo de 2018 demanda por conflicto colectivo contra las seis universidades públicas de Madrid ante el Tribunal Superior de Justicia de Madrid (TSJM). A esta demanda se acumuló la presentada por los compañeros de UGT que reclamaban el reconocimiento del derecho para las figuras a tiempo completo, mientras que desde CCOO extendíamos la reclamación al conjunto del PDI laboral temporal, ya fuera a tiempo completo o parcial.

Con este sentencia, el TSJM ha venido a confirmar la legalidad de lo que desde CCOO venimos reclamando desde el primer momento: el derecho a la evaluación de la actividad docente –y sus correspondientes consecuencias retributivas en caso de ser evaluado positivamente- corresponde a todo aquel personal docente y/o investigador que, prestando servicios mediante contrato laboral en una universidad pública, pueda acreditar la actividad y el período temporal exigido en la convocatoria, con independencia de que la actividad docente se desarrolle a tiempo completo o parcial, de manera indefinida o temporal, permanente o no permanente. La evaluación de la actividad docente es un derecho de todo el PDI que pueda acreditar dicha docencia, independientemente del tipo de contrato que haya suscrito. Es un complemento al trabajo que realiza el PDI y no debe ser identificado como un derecho exclusivo de determinadas figuras contractuales permanentes.  

La sentencia no es firme y puede ser recurrida en casación por las universidades. Pero, dada la profunda dimensión de justicia social que tiene esta sentencia, desde CCOO emplazamos a las universidades a no recurrir la sentencia y reconocer a TODO el PDIL, en la propia convocatoria de 2018, el derecho a participar en la evaluación de la actividad docente que hayan podido desarrollar durante los últimos cinco años.

CCOO mantiene su compromiso de trabajo en defensa de los derechos del PDI y, teniendo en cuenta en cada caso la realidad concreta de cada Universidad, buscará la defensa de los derechos del colectivo y el cumplimiento de la legalidad para frenar el marco de creciente desregulación de un sector clave para el futuro de nuestras Universidades.


 
 


      Som universitat pública

 


És el moment!
de recuperar els drets arrabassats

 

 


Código legislativo de universidades

Serveis per a l'afiliació de CCOO

http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

   Edifici 6-E (Gabinet Mèdic)
Telèfons:   963 877 040 - 963 877 043
María Jesús Salvador    79029
Alonso Pérez            79029
Julia Sánchez           77043
José Segovia            77040
Consuelo Vallés         77043
Ildefonso Pelayo        77043
Juanjo Escobar (Gandía) 43003

email:      Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web:        http://www.ccoo.upv.es

Twitter:    https://twitter.com/ccooupv
Facebook:   https://www.facebook.com/ccooupv/


Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Agenda

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Actualitat FE

utilitzem cookies pròpies i de tercers per motius de seguretat, millorar l'experiència de l'usuari i conèixer els seus hàbits de navegació. Si continues navegant, entenem que admets la nostra política de cookies.