Reforma de l’Estatut del personal investigador predoctoral en formació
El Reial decret 1251/2024, modifica l’Estatut del personal investigador predoctoral (EPIF) en formació suposant un avanç en el reconeixement dels drets laborals d’investigadors/as, atès que:
1. Després de la finalització del contracte predoctoral, es tindrà dret una indemnització d’un mínim de 12 dies per cada any de servei o la part proporcional.
2. Es reconeix un període d’orientació postdoctoral màxim de dotze mesos, de manera que aquest puga
prorrogar-se després de l’obtenció del doctorat per a garantir l’orientació postdoctoral de l’investigador contractat.
3. És obligatori prorrogar els contractes fins al quart any, excepte informe negatiu de la comissió de doctorat.
4. S’amplien les situacions contemplades de suspensió del contracte, interrompent el còmput de la duració d’aquest, per a unes certes situacions relacionades, sobretot, amb la conciliació, el període de duració del contracte.
5. Per a l’establiment de les retribucions anteriors es prendrà, en tot cas, com a referència mínima la categoria corresponent al Grup M3 de personal laboral de la AGE.
En tot cas, es recorda que el personal investigador en formació, gràcies a que el Tribunal Suprem va estimar la demanda presentada per CCOO, està inclòs dins de l’I Conveni col·lectiu del PDI Laboral de les universitats públiques madrilenyes i pot i deu exigir que es complisca i se’ls aplique.
Tota la informació a través de l’enllaç a CCOO Informa núm. 60
Reforma del Estatuto del personal investigador pre-doctoral en formación
El Real Decreto 1251/2024, modifica el Estatuto del personal investigador predoctoral (EPIF) en formación suponiendo un avance en el reconocimiento de los derechos laborales de investigadores/as, toda vez que:
1. Tras la finalización del contrato predoctoral, se tendrá derecho una indemnización de un mínimo de 12 días por cada año de servicio o la parte proporcional.
2. Se reconoce un período de orientación postdoctoral máximo de doce meses, de forma que éste pueda
prorrogarse tras la obtención del doctorado para garantizar la orientación posdoctoral del investigador contratado.
3. Es obligatorio prorrogar los contratos hasta el cuarto año, salvo informe negativo de la comisión de doctorado.
4. Se amplían las situaciones contempladas de suspensión del contrato, interrumpiendo el cómputo de la duración del mismo, para ciertas situaciones relacionadas, sobre todo, con la conciliación, el período de duración del contrato.
5. Para el establecimiento de las retribuciones anteriores se tomará, en todo caso, como referencia mínima la categoría correspondiente al Grupo M3 de personal laboral de la AGE.
En todo caso, se recuerda que el personal investigador en formación, gracias a que el Tribunal Supremo estimó la demanda presentada por CCOO, está incluido dentro del I Convenio colectivo del PDI Laboral de las universidades públicas madrileñas y puede y debe exigir que se cumpla y se les aplique.
Toda la información a través del enlace a CCOO Informa nº 60
.