La Llei 53/84 de 26 de desembre, d’Incompatibilitats del Personal al Servei de l’Administració Pública, en el seu art. 4.1 contempla la possibilitat d’autoritzar la compatibilitat d’un empleat públic, complides les restants exigències de la llei, per a l’acompliment d’un lloc de treball en l’esfera docent universitària com a Professor/a Associat/a, en règim de dedicació no superior a la de temps parcial i amb duració determinada.
Donada l’analogia que existeix entre la figura de Professor/a Associat/a i la de Professor/a Substitut/a, semblava lògic equiparar el règim de compatibilitat de les dues figures. Per això, CCOO durant la negociació de la normativa reguladora del procediment de selecció del professorat substitut de la UPV, va proposar assimilar dues categories contractuals a l’efecte del règim d’incompatibilitat mitjançant la inclusió d’una disposició transitòria en la nostra normativa interna, que va ser rebutjada per l’administració.
No obstant això, finalment aquesta línia interpretativa és la que s’ha imposat en el si de la Direcció General de Funció Pública i és la que han de respectar els centres gestors, inclosa la UPV, a l’hora d’autoritzar la compatibilitat per a l’acompliment d’un lloc de treball en l’esfera docent com a professor substitut en les Universitats Públiques Valencianes. En resum, als exclusius efectes del règim d’incompatibilitats, s’assimila la figura del professor universitari substitut a temps parcial amb la de professor universitari associat.
Punxa ací per a consultar la Instrucció de la Direcció General de Funció Pública.
Punxa ací per a consultar el criteri interpretatiu del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.
La Ley 53/84 de 26 de diciembre, de Incompatibilidades del Personal al Servicio de la Administración Pública, en su art. 4.1 contempla la posibilidad de autorizar la compatibilidad de un empleado público, cumplidas las restantes exigencias de la ley, para el desempeño de un puesto de trabajo en la esfera docente universitaria como Profesor/a Asociado/a, en régimen de dedicación no superior a la de tiempo parcial y con duración determinada.
Dada la analogía que existe entre la figura de Profesor/a Asociado/a y la de Profesor/a Sustituto/a, parecía lógico equiparar el régimen de compatibilidad de las dos figuras. Por ello, CCOO durante la negociación de la normativa reguladora del procedimiento de selección del profesorado sustituto de la UPV, propuso asimilar ambas categorías contractuales a efectos del régimen de incompatibilidad mediante la inclusión de una disposición transitoria en nuestra normativa interna, que fue rechazada por la administración.
No obstante, finalmente esta línea interpretativa es la que se ha impuesto en el seno de la Dirección General de Función Pública y es la que deben respetar los centros gestores, incluida la UPV, a la hora de autorizar la compatibilidad para el desempeño de un puesto de trabajo en la esfera docente como profesor sustituto en las Universidades Públicas Valencianas. En resumen, a los exclusivos efectos del régimen de incompatibilidades, se asimila la figura del profesor universitario sustituto a tiempo parcial con la de profesor universitario asociado.
Pincha aquí para consultar la Instrucción de la Dirección General de Función Pública.
Pincha aquí para consultar el criterio interpretativo del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.