La fórmula de revaloració de pensions lligada a la inflació mitjana es confirma i consolida de manera indefinida i automàtica, garantint així el poder adquisitiu de les persones pensionistes actuals i futures, amb un increment de les pensions ordinàries i extraordinàries del Règim General i l’Especial de Classes Passives des de l’1 de gener de 2024 del 3,8%, amb caràcter general; la derogació definitiva del factor de sostenibilitat que amenaçava les pensions de les generacions de treballadores i treballadors més joves; l’avanç en la separació de fonts que enforteix i transparenta el finançament de la Seguretat Social i la inclusió en la Llei General de la Seguretat Social d’una referència expressa a la garantia pública, reforça el paper de l’Estat com a fiador de la sostenibilitat del sistema a llarg termini.
Però això no és més que l’inici del camí a seguir. CCOO crida a abordar, amb la màxima celeritat, l’agenda de reformes socials que encara queden per desenvolupar. Les nostres propostes se centren en qüestions com:
- La culminació de les mesures de reforç d’ingressos del sistema per la via de l’elevació de les bases màximes de cotització.
- La reducció dels efectes que la bretxa de gènere desplega en les pensions mínimes i no contributives.
- La millora de la fórmula d’integració de llacunes per a les carreres de cotització discontínues.
- L’ampliació dels períodes reconeguts com cotitzats associats a situacions de conciliació de la vida laboral i personal.
- La proposta de garantir un model de jubilación parcial equitatiu i equilibrat per al conjunt de sector d’activitat.
Totes aquestes qüestions són prioritàries per a CCOO.
Punxa ací per a veure el Dossier ‘Pensions 2024’ elaborat per CCOO
La fórmula de revalorización de pensiones ligada a la inflación media se confirma y consolida de forma indefinida y automática, garantizando así el poder adquisitivo de las personas pensionistas actuales y futuras, con un incremento de las pensiones ordinarias y extraordinarias del Régimen General y el Especial de Clases Pasivas desde el 1 de enero de 2024 del 3,8 %, con carácter general; la derogación definitiva del factor de sostenibilidad que amenazaba las pensiones de las generaciones de trabajadoras/es más jóvenes; el avance en la separación de fuentes que fortalece y transparenta la financiación de la Seguridad Social y la inclusión en la Ley General de la Seguridad Social de una referencia expresa a la garantía pública, refuerza el papel del Estado como fiador de la sostenibilidad del sistema a largo plazo.
Pero esto no es más que el inicio del camino a seguir. CCOO llama a abordar, con la máxima celeridad, la agenda de reformas sociales que aún quedan por desarrollar. Nuestras propuestas se centran en cuestiones como:
- La culminación de las medidas de refuerzo de ingresos del sistema por la vía de la elevación de las bases máximas de cotización.
- La reducción de los efectos que la brecha de género despliega en las pensiones mínimas y no contributivas.
- La mejora de la fórmula de integración de lagunas para las carreras de cotización discontinuas.
- La ampliación de los periodos reconocidos como cotizados asociados a situaciones de conciliación de la vida laboral y personal.
- La propuesta de garantizar un modelo de jubilación parcial equitativo y equilibrado para el conjunto de sectores de actividad.
Todas estas cuestiones son prioritarias para CCOO.
Pincha aquí para ver el Dosier ‘Pensiones 2024’ elaborado por CCOO
..